پر بازدیدترین
خبر های ورزشی
آمار سایت
امروز
-1
دیروز
-1
هفته
-1
ماه
-1
کل
-1
 
کد مطلب: 119655
هشدار علي جنتي درباره ترانه هاي مبتذل
تاریخ انتشار : 1393/09/10 08:09:56
نمایش : 1320
در اين دوره سعي شده چه در حوزه کتاب و چه در ساير حوزه‌هايي که مميزي در آن صورت مي‌گيرد، از افراد دانشمند، اهل فکر و آشنا به اين نوع مباني استفاده ببريم که بي‌جهت سراغ برخي خرده‌گيري‌ها و سخت‌گيري‌ها نروند.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، علي جنتي، وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي با حضور در برنامه خبري زنده «صبح با خبر» ضمن تشريح برنامه­ ها و فعاليت­ هاي فرهنگي و هنري وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و تشريح سياست هاي اين وزارتخانه در دولت يازدهم به سولات اين برنامه پاسخ داد.


شرح پرسش و پاسخ اين برنامه به شرح زير است:

آقاي جنتي توضيحاتي درباره آنچه در يک سال گذشته در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي اتفاق افتاده است بفرماييد.

وزارت ارشاد مسووليت بسيار عظيم و حاکميتي در حوزه فرهنگي کشور بر دوشش است و همانطور که مقام معظم رهبري بارها تاکيد فرموده اند "فرهنگ يکي از اساسي ترين مسايل کشور است" و بقيه مسايل از جمله مسايل سياسي و اقتصادي ذيل فرهنگ تعريف مي شود. و ما هم ادعايي نداريم که در اين زمينه ها تنها متولي امر فرهنگي کشور هستيم بلکه وزارت ارشاد يکي از متوليان فرهنگ کشور است و دهها نهاد، سازمان و حتي شخصيت حقيقي که در حوزه فرهنگي و هنري فعاليت مي کنند مي توانند در ارتقاي فرهنگي کشور نقش داشته باشند.


ولي وزارت ارشاد به عنوان بخشي از دولت با توجه به اختياراتي هم که دارد مي تواند نقش موثرتري در اين زمينه ايفا کند؟

طبيعتا وزارت ارشاد به دليل اينکه دستگاه حاکميتي است و عموم مجوزهاي فرهنگي در حوزه مختلف از جمله کتاب، فيلم، هنرهاي نمايشي، موسيقي و ساير محصولات فرهنگي که در کشور توزيع مي شوند عموما بايد مجوز انتشارشان از سوي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي صادر شود؛ بنابراين با اين وظايف اين وزارتخانه نقش موثرتري نسبت به ديگر نهادهاي فرهنگي کشور بر فرهنگ جامعه ايفا مي کند.



صيانت از ارزش ها و آرمان هاي انقلاب اسلامي يکي از وظايف وزارت ارشاد است در اين زمينه چه اقداماتي کرده ايد؟

وظايف قانوني وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي از طريق ساير اسناد فرا دستي از جمله سند چشم انداز بيست ساله توسعه، مصوبات شوراي عالي انقلاب فرهنگي و ... ابلاغ شده است و صيانت از ارزش هاي انقلاب اسلامي يکي از همين وظايفي است که بر دوش اين وزارتخانه است. در اين زمينه تلاشمان اين بوده که اول نيروهاي جوان، مومن و مستعد که آمادگي دارند تا در زمينه هاي فرهنگي و هنري فعاليت کنند را کشف کنيم و پرورش دهيم و در بسياري از زمينه ها از جمله مالي، فکري، آموزشي و ... کمک مي­کنيم تا رشد يابند و وارد ميدان فرهنگي و هنري کشور شوند و از ابزارهاي هنري که واقعا يکي از رساترين ابزارها براي انتقال پيام است بتوانند به بهترين وجه در جهت رشد و توسعه همين ارزش ها استفاده کنند و در اين حوزه فعاليت کنند.


همچنين مراقبت هايي که بايد در اين زمينه داشته باشيم هم بايد مورد توجه قرار گيرد. در اين مورد هم فعاليت­ هاي ايجابي بايد انجام داد که مثلا در حوزه کتاب بايد کمک کنيم کتاب هاي ارزشي اعم از آنچه به عنوان کتاب ديني از آن ياد مي کنيم و يا کتاب هايي که صبغه ديني مستقلي هم ندارند ولي کتاب ارزشي است و در زمينه اي اخلاقي و اجتماعي آموزنده است چاپ شود و بيشتر در جامعه رواج پيدا کند. کتاب هايي را هم که در حوزه دفاع مقدس و مقاومت تدوين مي شود حمايت مي کنيم و از طرفي هم بايد مراقب باشيم احيانا برخي از کتاب ها و نشرياتي که براي جامعه مضر است وارد جامعه نشود.


در طول مدت زماني هم که در وزارت ارشاد مسووليت داشته ام برخي از کتاب هايي را که همکاران ما بررسي و اجازه نشر نداده اند براي من فرستاده اند و واقعا مشاهده کردم برخي از رمان هايي که تدوين شده علي رغم اينکه اين حس به وجود مي آيد که نويسنده آنها ذهن بسيار فعال و تيزي داشته و توانسته يک داستان را از ابتدا تا آخر به خوبي بپروراند ولي در عين حال به سمت مسايلي کشيده شده است که يا مسايل جنسي را به وضع مبتذلي مطرح کرده است و يا برخي از مسايل الحادي را مطرح کرده و يا مسايلي را که با منافع ملي کشور واقعا منافات دارد را مطرح کرده اند و اينها از جمله مسايلي است که جزو وظايف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي است که بايد از آنها و نشر آن در جامعه مراقبت کنيم.


در حوزه موسيقي نيز به همين ترتيب است و در وزارت فرهنگ وارشاد اسلامي از موسيقي فاخر که مقام معظم رهبري نيز بارها بر آن تاکيد فرموده اند حمايت مي شود. و در عين حال بايد مراقبت کنيم که برخي از ترانه هايي که اشعار مبتذل در آن است و به حال جامعه مضر است و يا موسيقي آن با مباني ارزشي ما سازگار نيست در جامعه نشر نيابد و در تلاش هستيم يک غذاي سالم فکري در اختيار جامعه قرار گيرد.


اين کاري است که به نظر من بايد در همه حوزه ها انجام شود و در حال حاضر در حوزه کتاب نيز در حال انجام است. در تمامي حوزه هاي ديگر از جمله سينمايي، هنرهاي نمايشي و ... اين مراقبت ها وجود دارد.


از ديگر تلاش ها در اين زمينه اين است که با هنرمندان تعامل برقرار کنيم تا آنها از نظر فکري واقعا به اين نتيجه برسند که همه ما بايد در جهت ترويج و توسعه ارزش هاي ملي و ديني مان حرکت کنيم. زيرا در اين زمينه با اجبار پيش نمي رويم.


چرا در طول يک سال اخير برخي اميدي را پيدا کرده اند که در حوزه فرهنگي کشور مي توانند برنامه هاي خاص خود را دنبال کنند ولي بعدا که وارد شدند با موانعي روبرو شده اند؟

اميد پيدا کردن که در اصل اشکالي ندارد و ما نيز به عنوان دولت تدبير و اميد هستيم ولي بايد استعدادها را در مسير صحيح هدايت کنيم و تا کنون آنچه مورد تاييد قرار گرفته مجوز آن صادر شده است و مواردي که با معيارهاي ما سازگار نبوده به هيچ وجه مجوزي براي آنها صادر نشده است.




نکته اي که بايد به آن در اينجا تاکيد کنم اين است که در گذشته برخي از خرده گيري هايي صورت مي گرفت که واقعا به جا نبوده است ولي در اين دوره سعي شده چه در حوزه کتاب و چه در ساير حوزه هايي که مميزي در آن صورت مي گيرد از افراد دانشمند، اهل فکر و آشناي به اين نوع مباني استفاده ببريم که بي جهت به سراغ برخي خرده گيري ها و سخت گيري ها نروند و امروز ناشرين، نويسندگان، مولفان و ... احساس مي کنند که دراين دوره خرده گيري هاي بي جهت صورت نمي گيرد. و آثار و کتب هاي آنها بي جهت نگه داشته نمي شود.



به نظر من اين اميد ناشي از اين است که به هر حال اين افراد احساس مي کنند يک فضاي جديدي ايجاد شده است ولي بايد يادآور شوم اين فضا در عين حال فضاي مسوولانه است و اين طور نيست که رها باشد و هر کسي هر طوري که مي خواهد وارد اين فضا شود و جولان بدهد و احيانا برخي از افکار و انديشه هاي مغايربا ارزش هاي ملي ما را ترويج کنند.




موضوع تهاجم فرهنگي موضوعي است که سال هاست مقام معظم رهبري بر آن تاکيد دارند و در هر دوره اي هم دشمنان روشي را در اين زمينه انتخاب کرده اند تا از طريق آن با فرهنگ اسلامي ايراني ما مقابله کنند؛ بعد از فتنه ۸۸ اين روش تغيير کرد و در اين دولت نيز قاعدتا روش خود را تغيير خواهند داد؛ در حوزه جنگ نرم و در موضوع تهاجم فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در دوران مديريت جنابعالي چه برنامه هايي را دنبال کرده است؟




ابتدا بايد بدانيم که مصاديق جنگ نرم چيست؛ امروز در شرايطي هستيم که شبکه هاي مختلف ماهواره اي در کشورمان قابل استفاده است و مي توان از بيش از هزار شبکه ماهواره اي استفاده کرد. به ويژه برخي شبکه هاي فارسي زبان که اصولا براي مقابله با انقلاب اسلامي طراحي و راه اندازي شده اند و آنها سعي مي کنند يک سبک زندگي غربي را در جامعه ما ترويج دهند و روي بسياري از مناسبات ما از جمله سبک لباس پوشيدن، غذا خوردن، رفتارهاي اجتماعي و اخلاقي، معيارهاي ارزشي و ... تاثير بگذارند و معيارهاي ارزشي جديدي را ارايه دهند. و اين يکي از مصداق هاي جنگ نرم است که امروز با آن روبرو هستيم.


به هر حال امروزه استفاده از اين شبکه هاي ماهواره اي هم به نوعي اجتناب ناپذير شده گر چه بر خلاف قانون است و به طور قانوني کسي نمي تواند از ماهواره استفاده کند ولي همه ما شاهد اين هستيم که بخش قابل توجهي از مردم کشور از آن استفاده مي کنند و به عنوان يک فناوري جديدي که به آن دست مي يابيم از آن استفاده مي کنند؛ همانطوري که ما خودمان اگر بخواهيم شبکه هاي تلويزيوني مان را در خارج از کشور و يا در مناطق کور کشور مورد استفاده قرار دهيم بايد از فناوري ماهواره اي استفاده کنيم.


بخش ديگري که بايد به آن اشاره کرد شبکه هاي ارتباطي و اجتماعي است که امروز در اختيار قرار گرفته است و اين هم بسيار وسيع شده است يعني انتقال پيام از طريق اين شبکه هاي اجتماعي و ارتباطي بسيار با سرعت در حال انجام است و بسيار ارزان هم صورت مي گيرد؛ و اين هم يکي از مواردي است که مي تواند آثار منفي روي فرد و در سطح وسيع بر روي جامعه بگذارد.


بسياري از نمادهاي ديگري نيز وجود دارد که آنها در حال توسعه مسايل غير ارزشي در جامعه هستند و عمده برخورد ما نيز با همين موارد است. بنده ضمن اينکه معتقدم بايد قانون را صد در صد عمل کرد و امروز با توجه به حاکميت قانون ممنوعيت استفاده از شبکه هاي ماهواره­اي وهمچنين برخي شبکه هاي اجتماعي که در کميته تعيين مصاديق مجرمانه مضر تشخيص داده شده اند اما نکته اي که بايد به آن توجه کنيم اين است که اين موارد همانطور که استفاده هاي مضر دارند در عين حال استفاده هاي مفيد هم دارند و ما بايد سعي کنيم براي ترويج مباني ارزشي خودمان بهترين استفاده را از آنها کنيم. ولي بايد جلوي موارد مضر آنها گرفته شود.


نکته مثبتي که بايد به آن اشاره کرد اينکه جمهوري اسلامي ايران امروزه در بخش هاي مختلف تبليغاتي، فرهنگي و پژوهشي وارد اين ميدان شده است و هزاران سايت و پايگاه اطلاعاتي ايجاد شده است و از طريق اين پايگاه هاي اطلاعاتي اطلاعات خود را به ديگران منتقل مي کنند.


من اعتقاد دارم که ما ضمن اينکه بايد مراقب برخي از مضرات شبکه هاي اجتماعي و ماهواره اي باشيم در عين حال مي توانيم بهترين استفاده براي توسعه فرهنگ و ارزش هاي خودمان را از آنها ببريم و نبايد از اين موضوع غفلت کنيم.


به طور مثال جريان تروريستي داعش با آن حرکات وحشيانه اي که انجام مي دهند در عين حال بيشترين استفاده را براي توجيه عمليات وحشيانه خود از شبکه هاي اجتماعي مي برند و واقعا تعجب انگيز است که آنها چطوربا توجه به اينکه افکار منحطي دارند توانسته اند از کشورهاي اروپايي و آمرکايي اين همه جوان جذب کنند. به نظر اين بر اساس استفاده اي است که از همه امکانات رسانه اي و ارتباطي شان مي کنند و ما نبايد از اين موضوع غفلت کنيم و لازم است حسن استفاده را از اين امکان داشته باشيم.


در همين راستا آيا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در حوزه شبکه هاي اجتماعي براي توليد محتوا اقدامي انجام داده است؟

در وزارت ارشاد مرکزي به نام مرکز توسعه فناوري و رسانه اي ديجيتال وجود دارد و عمده وظايف آن توليد محتوا و نظارت بر آن است. در حوزه توليد محتوا وزارت ارشاد شبکه ملي فرهنگ را طراحي کرده است که به طور مرتب از نظر اطلاعات تغذيه مي شود و مي توان به عنوان يک گوگل ملي و بومي در زمينه اطلاعات فرهنگي و علمي از آن استفاده کرد. و مراکزي هم در استان ها وجود دارد که علاقه مندان با مراجعه با آن مي توانند از اين شبکه استفاده کنند.


بر اساس مصوبه شوراي عالي فضاي مجازي اصولا بحث توليد محتوا به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي مربوط مي شود، کار فناوري آن نيز به وزارت ارتباطات مربوط مي شود و بخشي از آن هم به حوزه صدا و سيما مربوط مي شود؛ پيامک هاي انبوه مراکز نيز از جمله مواردي است که به موضوع توليد محتوا که در حوزه وظايف وزارت ارشاد است برمي گردد. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي هم در اين حوزه بر اساس وظايفي که شوراي عالي فضاي مجازي بر عهده اش گذاشته فعال است.


در طول يک سال اخير دغدغه هاي فرهنگي از سوي متدينين، علما و به ويژه مقام معظم رهبري مطرح شده است؛ مقام معظم رهبري يک واژه اي را در موضوع فرهنگ مورد تاکيد قرار داده اند و آن اينکه از جناح هاي فرهنگي انقلابي و مومن در کارها استفاده شود و موضوع ديگر که فرهنگ را هم شامل مي شود اينکه فتنه خط قرمز است؛ در اين دو حوزه در وزارت ارشاد چه دقت ها و مراقبت هايي مي شود که هم از جناح انقلابي مومن استفاده شود و هم اينکه در حوزه هاي مختلف وزارتخانه فتنه به عنوان خط قرمز مورد توجه باشد؟

سوال اول شما را در ابتداي صحبت هايم اشاره کردم و دوباره تاکيد مي کنم که از نيروهاي جوان و مستعدي که مومن به انقلاب نيز باشند؛ حمايت مي شود البته وزارت ارشاد به عنوان يک نهاد حاکميتي همه کساني که در حوزه هاي مختلف وارد کار مي شوند و آن کسي که قلم به دست مي گيرد و کتاب مي نويسد و يا نشريه اي چاپ مي کند و يا به دنبال ساخت فيلمي است را در چارچوب قانون حمايت مي کند ولي اولويت هاي آن حمايت از نيروهاي ارزشي و محتواهاي ارزشي است.


درباره فتنه هم که موضوع کاملا مشخصي است و با توجه به تاکيد مقام معظم رهبري خط قرمز همگان است. بنابراين مراقبت در اين زمينه نيز در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي وجود دارد و برخي از فيلم يي که براي دريافت مجوز به ارشاد آمده اند را من خودم شخصا ديده ام و چون به مسايل فتنه به طور مستقيم پرداخته شده بود مجوز اکران داده نشده است.


در حوزه کتاب نيز همين روش وجود دارد و در ديگر بخش ها نيز اين مراقبت ها وجود دارد و به طور طبيعي در وزارت ارشاد از هيچ نيرويي که به نوعي گفته مي شود که با فتنه مرتبط است در هيچ رده اي تا به حال استفاده نکرده ايم.


در سياست هاي ابلاغي اقتصاد مقاومتي حداقل ۲ بند به شکل مشخص به حوزه فرهنگي بر­مي­گردد، يک بند ۲۰ که ابلاغ شده که فرهنگ جهادي در حوزه اقتصادي بايد ترويج و تبيين شود و دومي بحث گفتمان سازي براي اقتصاد مقاومتي است که دولت و نهادهاي دولتي بايد انجام دهند؛ از ابزارهاي فرهنگي مثل فيلم، کتاب و يا همه ابزارهايي که در اختيارتان بوده است براي تبيين و گفتمان سازي و فرهنگ جهادي در حوزه اقتصاد مقاومتي چه استفاده­هايي کرده ­ايد؟

از لحظه­ اي که سياست­ هاي کلي اقتصاد مقاومتي توسط مقام معظم رهبري ابلاغ شد؛ بلافاصله رييس جمهور محترم نيز آنرا به دولت ابلاغ کردند و جلساتي هم در رياست جمهوري در اين مورد تشکيل شده و وظايفي که بر عهده هر وزارتخانه­اي بود به آنها ابلاغ شد. تقريبا يک بند از اين سياست­ها مستقيما به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي مربوط مي­شود و يکي دو بند آن هم به طور غير مستقيم به اين وزارتخانه مربوط مي­شود. عمده اين وظايف در زمينه مساله فرهنگ سازي است که ما هم در پي ابلاغ اين مصوبه، کميته ­اي را در وزارت ارشاد تشکيل داديم با هدف پيگيري اين امر که به طور مرتب در حال فعاليت است و نتايج اقدامات آن نيز هر چند وقت يک بار در جلساتي که در رياست جمهوري توسط معاون اول رييس جمهور تشکيل مي­شود به صورت گزارش ارايه مي­شود.


همه تلاش ما در اين مورد اين است که در چارچوب سياست­هايي که مقام معظم رهبري ابلاغ فرموده­اند در جهت فرهنگ سازي، ايجاد وجدان کاري، مقابله با مصرف گرايي و فرهنگ مصرف گرايي از همه ابزارهايي که داريم استفاده کنيم. کتاب­هايي که دراين زمينه تدوين مي­شود و يا کتاب­هايي را در اين زمينه مي­توان سفارش داد و فيلم­هايي که در اين زمينه ساخته مي­شود را دنبال مي­کنيم.


البته نقش صدا و سيما هم به عنوان يکي از دستگاه­هاي بسيار موثر در اين زمينه و نقش آن در فرهنگ سازي را نبايد فراموش کرد که با هماهنگي و همفکري که وزارت ارشاد با اين سازمان دارد مي­توانيم اين کار را پيش ببريم. البته در آغاز کار هستيم و تا نتايج آن ظاهر شود طبيعتا يک مقدار زمان مي­برد. ولي به هر حال اقتصاد مقاومتي جزو وظايفي است که وزارت ارشاد با جديت آن را دنبال مي­کند.


يکي از مهمترين حوزه هايي که ارشاد در آن فعاليت مي­کند موضوع فرهنگ سازي در سبک زندگي اسلامي ايراني است که براي خانواده­ها هم بسيار مهم است؛ وزارت ارشاد تا الآن چه کارهايي در اين مورد انجام داده است؟ البته يکي از مهمترين مصاديق آن هم بازي­هايي است که براي کودکان بسيار اهميت دارد، در اين مورد چطور ورود کرده ايد؟

به نکته مهمي اشاره کرديد. در اين مورد وظيفه­اي در قالب شوراي فرهنگ عمومي بر عهده وزارت ارشاد است که خوشبختانه بر اساس ساختارهايي که در شوراي عالي انقلاب فرهنگي تصويب شده است شورايي تحت عنوان شوراي فرهنگ عمومي زير نظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي تشکيل شده و جلسات آن هم در حال حاضر به طور مرتب تشکيل مي­شود.اين شورا حدود ۳۰ عضو از نهاد­هاي مختلف از جمله شهرداري، سازمان تبليغات اسلامي، حوزه فرهنگي بنياد شهيد، حوزه فرهنگي بسيج و... دارد.


مباحث اصلي اين شورا همه آن چيزي که به فرهنگ عمومي کشور مربوط مي­شود است که از آن جمله مي­توان به سبک زندگي که مقام معظم رهبري در سفري که به استان خراسان شمالي داشته اند و به ۲۶ تا ۲۷مورد و مصاديق آن اشاره فرموده­اند؛ اشاره کرد و جزو اولويت­هايي است که به طور مرتب در دستور کار شوراي فرهنگ عمومي قرار دارد. به ويژه اينکه در سال گذشته که اعضاي شوراي عالي انقلاب فرهنگي خدمت مقام معظم رهبري شرف ياب شدند ايشان دوباره تکيه عمده­شان بر روي فرهنگ عمومي و سبک زندگي و بازگشت به فرهنگ خودي خودمان و مقابله با فرهنگ وارداتي بود. حتي مثال­هايي در حوزه­هاي اسباب بازي و برخي از ورزش­هاي سنتي و بومي که داريم عنوان فرمودند.


يکي از نهادهايي که در اين مورد در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي نيز وجود دارد بنياد بازي­هاي رايانه­اي است که هم خودش مشترکا با بخش خصوصي برخي بازي­ها را طراحي و مي­سازد و هم اينکه از بخش خصوصي حمايت مي­کند تا اين بازي­ها را بسازد. طبيعتا از جمله اولويت­هايي که در مسابقات و جشنواره­ها در اين خصوص وجود دارد؛ تاکيد بر بازي­هايي است که بر معيارهاي ارزشي ما استوار باشد و در جلسات شوراي فرهنگ عمومي نيز بر اين امر هميشه تکيه مي­شود.


البته شوراي فرهنگ عمومي از نظر ساختاري يکسري مشکلاتي را دارد که بايد آن را تجديد ساختار کنيم. در سطح کشور هم­اکنون در همه استان­ها ئ شهرستان­ها شورايي با عنوان شوراي فرهنگ عمومي وجود دارد و مي­توان گفت مجموعا در کشور حدود ۱۰ هزار نفر در قالب شوراي فرهنگ عمومي درگير مسايل فرهنگي هستند و تلاش ما اين است که هم از نظر ساختار اين شورا را اصلاح کنيم و هم اينکه اولويت­هايي که در اين مورد را داريم به همه استان­ها منتقل کنيم.



به بنياد مد و لباس نيز بايد اشاره کرد که در اين حوزه مشکلاتي در کشور وجود داشت که شايد برخي از خانواده­هاي متدين هم مي­خواستند لباس­هايي را با معيارهاي اسلامي پيدا کنند و با زحمت زيادي مي­توانستند آنرا بيابند ولي بعد از اينکه بنياد ملي مد و لباس فعال شد هم طرح­هاي مناسب و زيبايي طراحي شد که هم منطبق با معيارهاي ارزشي ما است هم اينکه زمينه براي توليد آنها فراهم شد. و اين نويد را مي­دهم که در آينده­اي نه چندان دور مردم مي­توانند مجتمع­هاي تجاري را ببينند که در آنجا به هر لباسي که منطبق با معيارهاي ارزشي ما باشد دسترسي داشته باشند.




در وزارت ارشاد در حوزه بازي­‌هاي رايانه­ اي آيا فقط برنامه­ ريزي مي­ کنيد و يا در بازي­ هايي که براي بچه­ ها ايجاد خلاقيت و تحرک هم مي­ کند؛ برنامه­ ريزي داريد؟

همه اين موارد در وزارت ارشاد وجود دارد؛ در شوراي فرهنگ عمومي درباره اسباب بازي هم بحث مي­شود. خود اسباب بازي که در اختيار کودک قرار مي­گيرد و بازي­هاي فکري که مي­تواند در ساخت شخصيت کودک تاثير بگذارد مورد بحث قرار مي­گيرد. برخي از واردات بي رويه­اي نيز در گذشته وجود داشته و باعث مي­شده که آثار سوء اخلاقي روي کودکان بگذارد؛ در اين مورد هم وزارت ارشاد قدم­هاي خوبي برداشته است به خصوص برخي از مراکز مثل کانون پرورش فکري کودکان و نوجوانان که به عنوان يکي از اعضاي شوراي فرهنگ عمومي هم محسوب مي­شود اقدامات خوبي دراين زمينه انجام داده است و توليدات خوبي داشته است. و به اين نکته هم توجه مي­شود که آنچه از خارج از کشور نيز وارد کشور مي­شود مطابق با معيارهاي ارزشي ما باشد.



وزارت ارشاد براي تقويت زبان فارسي چه اقداماتي انجام داده است؟

يکي از وظايف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي گسترش زبان فارسي است. بخشي از اين وظايف در حوزه خارج از کشور است که در گذشته سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي متولي اين امر بود و هم اکنون نيز رايزن­هاي فرهنگي ما در خارج از کشور چنين وظيفه اي را دارند؛ همچنين در شوراي عالي انقلاب فرهنگي بخشي از اين کار بر عهده بنياد سعدي است.



يکي از مواردي که در اين زمينه بر آن توجه شده است و در حال پيگيري است؛ استفاده از واژه­هاي غير فارسي و فرنگي است که متاسفانه به عنوان نام بسياري از مراکز و فروشگاه­هاي کشور است. وزارت ارشاد به طور مرتب بر اساس قانون ابلاغيه ارسال مي­کند که با اينگونه نامگذاري­ها برخورد شود. البته کار بسيار سنگين و دشواري است و با توجه به گسترش آن مراقبت هايي در بخش نشريات و روزنامه­ها به وجود آورده­ايم که به عنوان مثال مي­توان به مسابقات نمايشگاه مطبوعات اشاره کنم که به نشريات و کساني که درست نويسي مي­ کنند امتيازاتي تعلق مي­گرفت. و اين يکي از توجهات وزارت ارشاد به زبان فارسي است.
منبع: جام
انتهاي پيام/590 پ
 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html